Internet Googletools

Published on July 5th, 2013 | by Silvia

Comments

14 Google Tools de care nu stiai

Sa incepem cu numarul 1:  Google Ngram Viewer

Google Ngram Viewer iti permite sa cauti cuvinte cheie in milioane de carti pe o durata de o jumatate de mileniu. Este un instrument util pentru gasirea tendintelor in timp. Pentru utilizatorii de energie, Ngram Viewer are, de asemenea, optiuni avansate, cum ar fi cautarea pentru anumite cuvinte cheie, ca anumite parți de vorbire sau cuvinte cheie combinate.

GoogleNgramVw

2: Google Trends

Daca vrei sa afli anumite tendinte, foloseste Google Trends. Poti cauta dupa data, sau sa arunci o privire la topul celor mai cautate din diferite categorii cu noua functie Top Charts. Cu functia Explore, introduce un termen si vezi popularitatea sa in timp si locatiile. De asemenea, poti vizualiza cele mai populare cautari intr-un format colorat.

GoogleTrends

3. Google Correlate

O parte din Google Trends, Google Correlate, iti permite sa te uiti la tendintele de cautare in timp. De exemplu, poti scrie “supa” si o sa vezi o crestere clara a cautarilor pe timpul iernii. De asemenea, cu functia Search by Drawing, poti desena tu un grafic iar Correlate iti va da cuvintele cheie care se potrivesc cel mai bine.

GoogleCorrelate4. Google Think Insights

Google Think Insights este bun mai ales pentru antreprenori si profesionisti din industrie. Sunt studii de caz, noi descoperiri si sfaturi despre cum sa prospere afacerile, precum si prezentari de proiecte exemplare. De asemenea, exista instrumente pentru maximizarea performantelor site-ului și campaniilor publicitare. O colecție deosebit de utilă este “Make Your Website Work Across Different Platforms.”

GoogleThinkI

5. Google Public Data Explorer

Google Public Data Explorer cauta prin baze de date din întreaga lume, inclusiv Banca Mondială, OCDE, Eurostat și US Census Bureau. După ce ai gasit ceea ce vrei, filtrează printre categorii pentru a face grafice cu axele pe care le doresti. Public Data Explorer afiseaza apoi datele dintr-un grafic liniar, grafic bar, dispersate sau pe o harta.

GooglePublicDE

6.  Full Value of  Mobile

Full Value of  Mobile este un calculator pentru afaceri. Va calcula cat de mult merita sa ai un site de telefoane mobile, de exemplu. De asemenea, te va ajuta sa analizezi modul in care clientii interactioneaza cu diferite aspecte ale afacerii, de la site-uri de telefoane mobile pana la conexiunea intre diverse dispozitive cu acelasi ID.

GoogleFullValueM

7. Get Your Bussiness Online

Get Your Bussiness Online este initiativa Google de a obtine mai multe afaceri locale pe web, in scopul de a stimula economia locala, precum si a ajuta intreprinderile mici sa creasca. De asemenea, inițiativa incurajeaza oamenii sa obtina alte afaceri on-line, cu un obiectiv final de a ajunge la fiecare afacere locala din America. Exista si liste de evenimente si lectii iar acest serviciu gratuit include si hosting pentru un an.

GooglePublicDE

8. Webmaster Tools

Webmaster Tools permite monitorizarea site-ului si traficul. In componenta sa mai sunt si Structure Data Markup Helper si Google Places for Business.

GoogleWebmasterT

9. Schemer

Schemer este ca o aplicatie care combina “to-do list” si planificarea unui eveniment. Te conectezi prin intermediul contului Google+, introduci preferintele tale, și Schemer iti va oferi unele lucruri de facut i zona. Un tool bun pentru calatorii care doresc sa profite la maxim de orice vizita, precum și pentru localnicii care doresc sa gaseasca ceva de făcut intr-o zi plictisitoare. De asemenea, poti colabora cu prietenii din cercurile Google+ și descoperi cine vrea sa faca aceleasi lucruri ca si tine.

GoogleSchemer

 10. Google Fonts

Google Fonts ofera fonturi web cu sursa gratuita pentru toti fie ca sunt utilizate privat sau comercial. De acum, sunt 629 de “familii” de fonturi disponibile; fonturi in functie de filtru de grosime, inclinare, latime si script.

GoogleFonts

11. Google Developers

Google Developers gazduieste o serie de resurse pe care dezvoltatorii le pot utiliza, instrumente cum ar fi internationalizarea diferitelor site-uri si prezentări live de tutoriale. Dezvoltatorii se pot alatura, de asemenea, grupurilor din zona pentru intalniri si colaborari.

GoogleDevelopers

12. Dart

Dart este un limbaj de programare dezvoltat de Google in speranta ca va inlocui în cele din urma JavaScript ca limbaj de aplicații web moderne. A fost lansat in 2011 si este inca in curs de dezvoltare. Cu scopul de a face codarea și colaborarea simple, Dart a fost conceput pentru a fi indeajuns de simplu incat și dezvoltatorii aflati la inceput ar putea invata din el.

GoogleDart

 13. Google Keep

Lansata la inceputul acestui an, aplicatia Google Keep te conecteaza la Google Drive. Sincronizandu-se pe toate dispozitivele tale, Google Keep iti permite sa pastrezi note, inregistrari, imagini si liste de verificare in ordine.

14. Google Sky

O parte din Google Earth, Google Sky iti permite sa explorezi sistemele stelare si spatiul. In colaborare cu NASA, folosind imagini de la telescopul Hubble, Google Sky este una dintre cele trei filiale ale Google Earth, celelalte fiind Google Mars si Google Moon.

GoogleSky

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,


Back to Top ↑
  • Top Noutati