IT&Tehnologie

Published on September 11th, 2012 | by Mihai

Comments

5 lucruri noi pe care le va aduce iPhone 5

Mai este doar o zi pana cand cei de la Apple vor lansa noul lor iPhone. Au existat o multime de zvonuri cu privire la cum va arata si cat de bun va fi in comparatie cu celelalte gadget-uri aflate in top, dar producatorii nu au oferit nicio informatie clara. Asadar, ne putem astepta la orice. Technobuffalo a analizat lista posibilitatilor si a alcatuit un top 5 al lucrurilor pe care ar trebui sa le vedem odata cu aparitia iPhone 5.

foto: Luis Guttierez

1. Un ecran mai mare si mai subtire

Noul iPhone va avea probabil un ecran mai mare decat 4S, de 4 inchi si va avea o tehnologie in-cell, adica nu va mai avea nevoie de panouri separate pentru ecranul LCD si cel tactil. De asemenea se asteapta ca sticla de la modelele 4 si 4S sa fie inlocuita cu elemente din aluminiu.  Camera frontala va fi acum centrata, iar jackul pentru casti va fi mutat din partea de sus, in cea de jos, langa conectorul dock.

2. Caracteristici iOS 6 noi

Apple a prezentat in trecut noul sistem de operare si a oferit dezvoltatorilor diverse versiuni. Deja se cunoaste ca aplicatia de e-mail va fi imbunatatita, vor fi oferite noi harti 3D si functia turn-by-turn, Siri va primi upgrade-uri, Facebook va fi integrat si multe altele. Insa se asteapta ca producatorii sa aduca noi suprzie si mai multe functii pentru utilizatori, cum ar fi accesarea mai usoara a conexiunilor Wi-Fi, GPS si Bluetooth sau noi widget-uri.

3. Suport wireless 4G LTE

Pentru a ramane competitiv cu celelalte telefoane, iPhone 5 va trebui sa ofere neaparat o viteza mai mare pentru traficul de date. Pentru aceasta va oferi 4G LTE si suport pentru toate retelele internationale LTE.

4. Conector dock cu 9 pini

Daca detineti un iPhone, iPad sau iPod, probabil ca aveti cel putin un accesoriu care se conecteaza printr-un dock cu 30 de pini. Apple aduce o noutate la iPhone 5 si anume conectorul dock cu 9 pini. Acesta va avea nevoie de un adaptor pentru a putea fi conectat la niste boxe sau la priza masinii pe care speram ca Apple il va include gratuit in pachet.

5. Baterie mai mare

iPhone 5 va avea o baterie mult mai mare pentru a raspunde nevoilor. Pentru ca va avea un display mai mare si va oferi conectivitate 4G LTE, se asteapta ca noul “iDevice” sa aiba o baterie imbunatatita fata de cea a verisunii 4S ( baterie 3.97/5.3Whr), si anume 3.8V/5.45Whr. Poate ca aceste cifre nu sugereaza prea multe, dar bateria va trebui sa reziste unei zile intregi de folosinta a aparatului.

Nu ne mai ramane decat sa asteptam prezentarea oficiala care va fi facuta de catre Tim Cook in San Francisco, maine de la ora 20:00 (ora Romaniei).

Tags: , , , , , , , , , , ,


Comments

  1. vlad says:

    de unde stiti ma, cretineilor?
    asteptati lansarea

  2. Sorin Miu says:

    Scrie CLAR din primul paragraf ca totul este la nivel de zvon.

Back to Top ↑