Sport

Published on May 25th, 2009 | by Horia

Comments

Adio, Paolo Maldini!

Se retrage. La 40 de ani si 11 luni,  Paolo Maldini,  unul dintre cei mai buni jucatori ai lui AC Milan, dintre jucatorii italieni si poate dintre jucatorii lumii. 901 meciuri a jucat in tricoul lui AC Milan, cel de aseara fiind ultimul impotriva lui AS Roma, terminat cu 3-2 in favoarea “romanilor”.

Paolo este al doilea “produs” al familiei Maldini,  dupa Cesare, retras insa cu mult timp in urma, inca doi urmasi fiind pe drum, Christian si Daniel Maldini.

AC Milan are in total 47 trofee castigate all-time, iar 31 dintre ele sunt castigate cu unul dintre cei doi Maldini pe teren. Cesare castigand 5 pe langa cele 26 adaugate de catre Paolo.

Are cele mai multe minute jucate la campionatele mondiale 2.216,  de 7 ori castigand titlul cu Milan, iar de 5 ori Uefa Champions League, si de asemenea cele mai multe prezente in Serie A, 646.

Am uitat sa precizez, Paolo Maldini ramane si in istoria romanilor, fiind  in primul 11 in finala de acum 20 ani din Uefa Champions League, pierduta de Steaua cu scorul de 4-0 in fata lui AC Milan.

Respect Paolo Maldini, il sfatuiesc sa ramana in conducerea lui Milan :-).

Tags: , , ,


Comments

  1. cartim says:

    M-ai speriat!
    Cand am citit “adio” am crezut ca a murit si Maldini 🙂 bine ca s-a retras, doar.

Back to Top ↑
  • Top Noutati