IT&Tehnologie 7 vs Safari

Published on July 10th, 2011 | by Sorin

Comments

Alternative la Safari (iOS)

La inceputurile lui, Safari era “cel mai tare din parcare” browser de pe piata. Trecand timpul, apare AppStore ce le oferea libertate utilizatorilor de iDeviceuri sa inlocuiasca Safariul (sa uite de el prin HomeScreen). Iata consecintele:

Bineinteles, nu dezvoltatorii sunt de vina, ci si Apple. Acestia nu au adus mai nimic nou in propriul browser.

Pentru cei nehotarati pe ce sa schimbe Safariul, in continuare va vom prezenta cateva aplicatii ceva mai bune decat browserul implicit (+ video review) :

 VanillaSurf poate fi denumit si “fratele mai mare al lui Safari”. Cu o interfata simpla, dar nu foarte personalizabil si cu setari putine si seci acesta se diferentiaza prin Download Manager si transfer de fisiere, cautare in pagina, navigare privata si navigare fullscreen.

Pret: gratuit din AppStore.

 

Maven e construit de la 0. Iconita spune tot despre acesta: butonul rosu reprezinta trackpadul browserului, iar rotita (sunt defapt doua) reprezinta un shortcut al accesului la bookmarks sau pentru schimbarea luminozitatii. O abilitate unica este aceea ca include Readability, un site ce converteste un alt site intr-un format mai usor de citit (asemenea unui eBook). Mai include si setari pentru multitouch, mod fullscreen (joystickul nu dispare; ramane in acelasi loc mereu), Download Manager, navigare privata si optiunea de a alege cum sa fie identificat broserul pe web (iPad, IE, Chrome, Firefox, Safari Mac OS X).

Pret: $ 0,99 din AppStore.

Skyfire cuprinde multe elemente de socializare (Facebook, Twitter si email). La identitatea browserului pe internet putem alege doar intre iPhone, iPad si Desktop (cam putin). Are de asemenea navigare privata, iar parcurgand pagina se intra automat in modul fullscreen (fara butoane sau alte complicatii).

Pret: $ 2,99 din AppStore.

Opera Mini este… Opera Mini. Izbitor de asemanator cu versiunile sale pentru Symbian si Android. Setari putine si un mod fullscreen mai degraba semi-fullscreen. Ce il avantajeaza pe acesta este Speed Dial si viteza uimitoare cu care incarca paginile.

Pret: gratuit din AppStore.

Mercury cuprinde functii precum navigare privata, Download Manager, servicii de socializare, speed dial, file transfer (include si Dropbox), gesturi multitouch, identitatea browserului pe internet si ceva nou ce restul nu au: sincronizarea marcajelor cu Firefox. In modul fullscreen se gaseste un meniu circular doar la atingerea unui buton. Personalizarea este cu plata dar si gratuit ( 3-4 teme gratuite). Toate acestea sunt cam… dezordonate. Acomodarea necesita timp.

Pret: $ 0,99 din AppStore.

Portal pare a fi scos din filmele S.F. Folosind tehnologia Swype se acceseaza singurul buton de pe ecran ce se extinde continuu pana la destinatia finala. Modul fullscreen se poate simti ca acasa in Portal. Printr-un shake al deviceului, butonul dispare lasand doar pagina web in prim plan. Acesta mai cuprinde functii precum identitatea browserului pe web, gasire in pagina si download manager. Ca sa intareasca insusirea numelui, in Portal sunt incluse si efecte sonore aduse parca de pe un O.Z.N.

Pret: $ 1,99 din AppStore.

iCabMobile il consider cel mai bun. Avand o multime de functii in plus fata de cele enumerate mai sus, numele lui putin ciudat lasa de dorit. In rest totul parca e venit din Rai. Foarte personalizabil, are o multime de setari folositoare chiar daca pe moment veti crede ca stau degeaba in el. Daca s-ar putea, as dezinstala de tot Safari in favoarea lui iCab.

Videoul sper sa spuna tot…

Pret: $ 1,99 din AppStore.

Tin sa mentionez ca acestea nu sunt singurele browsere din AppStore. Mai sunt o multime insa nu foarte diferite de cele prezentate, in special de iCabMobile.

Bineinteles ca exista anumite hackuri pentru Safari cu scopul de a-l aduce cat mai aproape de competitori. Am spus hackruri nu Apple!

Fie ca cel mai bun sa fie instalat pe iDeviceul tau!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Back to Top ↑
  • Top Noutati