IT&Tehnologie android081210a

Published on August 19th, 2010 | by Sorin

Comments

Android e pe val.

In luna Mai a acestui an, Google a lansat versiunea 2.2 de Android. I se mai spune si Froyo. Un nume jucaus am putea spune.

Insa noua versiune nu e deloc jucausa. Cu posibilitatea de a instala Adobe Flash Player ca plug-in pentru browser, conturi de mail Microsoft Exchange si optiunea Wireless Tethering nu cred ca e de gluma.

Primul Froyo a fost instalat pe Nexus One, diferentele fiind semnificative fata de versiunea anterioara. Pentru celelalte smartphone-uri cu Android, versiunea 2.2 va fi finalizata in luna septembrie, actualmente fiind doar beta.

Si nu ne oprim aici din vestile bune.

Gigantul internetului este hotarat sa devina si gigantul smartphone-urilor in categoria sistemelor de operare.

Un sondaj al pietei sistemelor de operare pentur smartphone-uri ne dezvaluie progresul lui Android.


Symbian-ul al celor de la Nokia ramane in top. Reasearch In Motion ( RIM ) e pe punctul de a devansa BlackBerry in lupta smartphone-urilor. Android sufla in ceafa lui RIM, urmand ca in viitorul apropiat sa-l si depaseasca.

iOS-ul Marului ramane inafara podiumului. Era de asteptat, el nefiind open source, insa nici Microsoft Windows Mobile nu se bucura de atentia dorita.

Cu rezultate ca acestea, bineinteles ca nimeni nu sta degeaba:

Apple si-a lansat deja “glontul” iOS 4, iar Microsoft a pregatit in luna februarie a acestui an un beta al Windows Mobile 7 ( construit de la 0 ) cu un look fresh si asemanator cu Windows 7 de pe PC, urmand ca la sfarsitul anului sa fie lansat oficial.

Nokia a pregatit si el Symbian versiunea 3, mai prietenoasa si mai serioasa.

Google insa imparte Android in stanga si in dreapta la: HTC, Samsung, Motorola, LG, Sony Ericsson, Vodafone, Acer, iar in ultima vreme si celor de la Dell care se pun pe fabricat smartphone-uri comparabile cu un laptop.

Cu toate acestea, ce motive ar avea Android sa nu ajunga in urmatorul an pe varful iceberg-ului?

“If you have a smartphone, that means you have a smart life.”

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Back to Top ↑
  • Top Noutati