IT&Tehnologie android-growing-market-share

Published on July 17th, 2011 | by Horia

Comments

Androidul sparge piata!

Odata cu infrangerea categorica a lui Symbian, Android-ul a lasat putin cate putin si iOS-ul lui Apple in spate, acaparand in totalitate piata telefoanelor mobile. Cine ar fi crezut la lansarea lui, ca robotelul verde poate deveni atat de prietenos incat sa atinga 550.000 de activari zilnic?

De fapt aceasta caracteristica, de prietenie, este lucrul care il face cel mai atragator, atragand marii producatori de telefoane mobile sa il foloseasca ca sistem de operare. Nu numai ca acest numar de activari creste cu 5% lunar, fapt nu tocmai pe gustul lui Jobs and co. dar se anunta ca in scurta vreme va deveni principala sursa de profit din cadrul Google. Numarul de descarcari ale aplicatiilor din Android Market a ajuns recent la 6 milioane, acestea fiind utilizate pe un numar de 135 milioane de device-uri in toata lumea.

Singurul lucru care aduce un “minus” este faptul ca poate fi instalat si pe telefoane care nu il pot utiliza la capacitate maxima acestea neavand destule resurse hardware. Cifrele spun insa ca nu este un minus destul de important.

Intrebarea se pune in felul urmator: Ce se va intampla odata cu lansarea lui iOS 5?

 

Tags: , , ,


Comments

  1. biscuite says:

    Scara are doua sensuri.
    Se poate merge si descedent. Asta se va intampla cand va aparea iOS 5. Dar nu pentru mult timp, bineinteles.

  2. Cosmina says:

    androidul e ft tareeeee..mie imi place ft mult..adica mi se pare foarte practic..mai practic chiar decat sistemul de la iphone.. bun articol.:D

Back to Top ↑
  • Top Noutati