IT&Tehnologie macbook_air_apple_1

Published on May 8th, 2012 | by Horia

Comments

Apple pentru toate buzunarele

Da, ati citit bine :-). Compania multinationala a inceput sa se gandeasca incet-incet si la cei care nu isi permit sa arunce mii de dolari pe produsele lor. Mai exact, pe MacBook-urile care pana acum nu aveau cum sa fie mai ieftine de 1.000 de dolari.

Motivul principal care i-a determinat pe cei de Apple sa faca aceasta miscare este probabil competitia in crestere pe piata ultrabook-urilor si laptop-urilor in general. Raspunsul vine prin extinderea gamei de MacBook Air-uri cu un model care nu ar depasii pretul de 799$. Lansarea este pregatita in toamna si poate devenii o amenintare serioasa pentru ceilalti prodcatori, care in general au mizat si mizeaza pe preturile mici pentru a sustine numarul de device-uri vandute.

Ca si comparatie cu preturile de pana acum ale lui Apple, ultimul model de Air, are ecranul de 11 inch, SSD-ul la 64 GB si costa 999$ (in America), in timp ce versiunea cu 128 GB costa cu aproximativ 200$ mai mult. Daca doriti si ecranul mai mare, trebuie sa mai scoateti din buzunar cel putin inca 100$, iar pentru ultimul upgrade, la 256 GB, pretul poate ajunge pana la  1600$. Sau chiar si mai mult. Citind preturile v-ati dat probabil seama de ce Apple planuieste sa atace cu aceasta versiune pentru cei cu buget mai redus. Intersant va fi de vazut configuratia acestui “mini” ultrabook.

Din punctul meu de vedere, strategia de marketing a companiei americane este una destul de buna, apeland la mobilitate si accesbilitate, intr-un moment in care cumparatorii sunt concentrati in special asupra smartphone-urilor si tabletelor care au depasit treptat configuratiile unitatilor desktop. Sa vedem pana unde va merge aceast upgrade continuu. Totusi, celelalte companii au pregatite si ele riposta, Intel anuntand ca va dezvolta laptop-uri cu touchscreen care se va putea transforma in tableta datorita lui Windows 8, care urmeaza sa fie lansat in curand.

Mi se pare “savuroasa” aceasta batalie intre gigantii IT-ului, si simt ca tot ce imi lipseste este o punga de floricele. Abia astept sa se ajunga la punctul culminant, sunt curios cine o sa fie primul care o sa calce gresit in duel. 🙂

Tags: , , , , ,


Back to Top ↑
  • Top Noutati