Photo & Video duoconcept

Published on July 22nd, 2013 | by Silvia

Comments

Camera foto inovatoare: conceptul DUO

Nu este neobisnuit  ca fotografii sa se simta mult mai in largul lor in spatele camerei  foto/video, decat in fata ei. Duo, un concept al lui ChinWei Liao, un  absolvent de origine coreeana al scolii de design, isi propune sa transforme persoana din spatele lentilelor in fotograf si subiect in acelasi timp.

Fiecare jumatate a Duo este un aparat de fotografiat individual care contine propriul buton de declansare, obiectiv si LCD. Asamblandu-le ca o unitate si apasand declansatorul, se va inregistra o imagine in timp ce capturareaza si persoana care utilizeaza camera foto.

Aplicatia principala este, evident, „Selfie”, care nu face altceva decat autoportrete, si a fost creata datorita cresterii numarului camerelor frontale ale smartphone-urilor si aplicatiilor precum Instagram. Mai interesant este capacitatea Duo de a functiona ca doua camere independente dar totusi unite cand este impartit in cele doua aparate; de exemplu, daca este apasat butonul unuia dintre ele, celalalt primeste semnalul, fiecare isi creeaza propria imagine, apoi, prin unirea celor doua, se realizeaza produsul finit.

Tags: , , ,


Back to Top ↑