Internet facebook logo

Published on February 20th, 2013 | by Nicolae Baboi

Comments

Facebook atacat de hackeri

Facebook a fost atacat de hackeri prin infectarea mai multor laptopuri ale inginerilor, saptamana trecuta. Compania a declarat într-un interviu exclusiv cu Ars Technica că inginerii au semnalat problema atunci când un domeniu suspect a aparut in DNS-ul Facebook-ului. Cererea a fost urmarita pe laptopurile cu probleme de catre inginerii companiei care, prin analizarea acestui atac, au mai descoperit un alt sistem de atac ascuns, implementat de hackeri in reteaua lor.
Potrivit companiei, fisierele infectate au fost trimise chiar catre echipa de securitate specializata din partea cui a fost descoperita o cantitate mare de date primite de la alte companii.
Atacul a aparut in aceeasi perioada cu cel care a expus la Twitter parolele criptografice. Inginerii ambelor firme, au avertizat utilizatorii sa isi dezactiveze plugin-ul java din browserele lor pana la rezolvarea problemelor.

Dislike

Totusi, daca facebook isi va mentine ideea de a interzice utilizatorilor sa foloseasca pseudonime, obligandu-si utilizatorii sa isi foloseasca numele real in creearea conturilor, reteaua va avea nevoie de un sistem de securitate mult mai bun pentru pastrarea in siguranta a datelor personale ale utilizatorilor.

Tags: , , ,


Back to Top ↑