Internet

Published on October 17th, 2012 | by Mihai

Comments

Fotografiile se modificau cu mult inaintea aparitiei Photoshop [FOTO]

 Cu totii am inclina sa credem ca Photoshop a fost printre primele programe cu ajutorul carora se editeaza poze. Ei bine, lucrurile stau putin diferit. Haideti sa ne intoarcem putin in istorie.

Modificarea si manipularea fotografiilor a inceput, practic, in acelasi timp cu aparitia lor. La inceput, tehnicile erau limitate si cele mai populare erau aplicarea vopselei direct pe fotografia developata sau folosirea negativelor. Ceva mai tarziu, odata cu avansarea tehnologiei si a imbunatatirii aparatelor foto, s-au folosit diverse alte metode.

Au trecut probabil mai putin de 10 minute din momentul in care a fost inventata fotografia pana cand oamenii si-au dat seama ca pot minti prin fotografii” a spus regizorul Errol Morris intr-un interviu, anul trecut. Regizorul este cunoscut pentru documentarele pe care le facea, si care au ajutat la renasterea filmelor de non-fictiune in anii 1980.

Muzeul Metropolitan Museum of Art din New York a deschis o expozitie cu cateva dintre fotografiile legendare modificate inainte ca Photoshop sa apara, pe care le puteti viziona in galeria de mai jos.

In cadrul expozitiei scriitoarea Mia Fineman a fost de parere ca : “Modificarea pozelor a fost mereu o parte a acestora”. Este intresant ca multe celebritati din trecut au fost interesate de modificarea pozelor dupa bunul plac. Un caz il reprezinta o fotografie cu Hitler si familia unui regizor. Hitler a comandat ca din acea poza sa fie eliminat un propagandist nazist , lasand in locul acestuia o pata alba, misterioasa si cetoasa.

 

Printre cele mai “proaste” editari Photoshop se numara celebra fotografie postata de guvernul chinez care infatiseaza un grup de oficiali care ”inspecteaza” un spatiu verde :).

 

 

foto1

Picture 1 of 10

Tags: , , , , , , ,


Back to Top ↑
  • Top Noutati