IT&Tehnologie Google-Motorola

Published on August 16th, 2011 | by Sorin

Comments

Google a cumparat Motorola.

Titlul spune tot.

Cele doua companii au cazut la un acord iar viitorul cel mai apropiat Google va cumpara de la Motorola doar partea ce produce telefoane mobile (Motorola Mobility). Pretul: 12,5 miliarde de dolari.

Unii spun ca sunt doar afaceri, altii spun ca Google se pregateste pentru un adevarat razboi IT… dar toate aceste guri sunt inchise chiar de Google care anunta ca va achizitiona Motorola Mobility pentru patentele sale (peste 25.000) astfel incat Microsoft si Apple sa nu poata dea in judecata pentru viitoarele device-uri.

Mare dreptate are Larry Page (CEO-ul de la Google) caci Apple a inceput de anul trecut sa imparta procese in stanga si dreapta fara mila iar rezultatele au inceput sa apara: Samsung nu mai are voie sa vanda Galaxy Tab pe teritoriul U.E. exceptand Olanda. Aceasta a fost decizia tribunalului din orasul german Dusseldorf. Motivul exceptiei Olandei nu a fost divulgat.

La ce sa ne asteptam? La o concurenta a device-urilor bazate pe Android. Pana in prezent, Google s-a folosit de HTC si Samsung pentru a crea propriile handset-uri Android: Nexus One si Nexus S. Viitorul Nexus se va numi “Prime”, va fi produs tot de Samsung si va fi singurul ce va rula Android 4 ( Icecream Sandwich ).

Intr-un final, Google are planuri imense pentru piata smartphone-urilor. Avand patentele la fatada, Android se va extinde linistit si fara oprire in anul viitor.

Tu cum crezi ca se va numi viitorul telefon Google produs de Motorola?

Tags: , , , , , , , , , , , ,


Back to Top ↑
  • Top Noutati