Internet

Published on July 2nd, 2013 | by Nicolae Baboi

Comments

Google anunta lansarea Knowledge Graph in limba romana

De acum, Google Knowledge Graph (Graficul cunostintelor), o functionalitate a motorului de cautare care ajuta utilizatorii sa descopere rapid si usor informatii noi este disponibil si in limba romana.

Acesta le permite utilizatorilor să caute obiecte, oameni sau locuri pe care Google le cunoaşte şi să primească pe loc informaţiile relevante pentru căutarea făcută. De aceea, Google a creat un model inteligent, care înţelege entităţile din lumea reală şi relaţiile dintre ele.

De acum, utilizatorii pot face descoperiri neasteptate cu functia de corelare a rezultatelor pe care Graph le pune la dispozitie, alegand doar ce este mai potrivit din cele peste 570 milioane de elemente pe care le conţine.

Intr-un comunicat de presa, cei de la Google au tinut sa precizeze ca Knowledge Graph nu se bazează doar pe surse publice, cum ar fi Freebase, Wikipedia şi CIA World Factbook, ci acţionează la o scară mult mai mare, astfel cautarea fiind mai eficienta din toate punctele de vedere:

  • Google este capabil sa restranga rezultatele cautarii si sa ofere raspunsuri exacte, chiar daca utilizatorul foloseste cuvinte neclare;
  • Pentru cei care cauta o persoana cunoscuta, cu ajutorul Google Knowledge vei primi un scurt rezumat, care cuprinde informatii despre perioada in care a trait, actiunile pe care le-a intreprins in timpul vietii etc.

Informațiile din Knowledge Graph sunt disponibile pe desktop, pe tableta si pe smartphone.

Tags: , , , , ,


Back to Top ↑