Internet Google-cumpara-Frommers

Published on August 15th, 2012 | by Horia

Comments

Google face o noua super-achizitie

Google a pornit de jos de tot, insa acum faptul ca a devenit o putere atat in mediul online cat si cel offline nu mai mira pe nimeni. Extinderea pe care gigantul o face in portofoliul de servicii este extrem de ametitoare. Practic orice ai vrea sa faci, Google te poate ajuta. Dar pana sa te ajute ai ceva hopuri de sarit.

In ultima vreme compania a achizitionat cateva servicii care independente fiind, ocupasera un loc important pe internet. Printre acestea se numara Meebo, Motorola Mobility, Sparrow, Quickoffice sau PushLife. Ramane de vazut daca Page si restul echipei sale pot gestiona cum trebuie aceste achizitii. Ar fi criminal daca ceva ar merge prost, avand in vedere sumele enorme pe care le-au cheltuit in total. Datorita numerelor cu multe zero-uri ne putem da seama si singuri ca Google are o dorinta de expansiune enorma(toate companiile actioneaza in domenii diferite). Dar cand este mult, prea mult?!

Ultimele cumparaturi s-au facut la brandul Frommer’s. Poate nu va suna foarte cunoscut, asa ca va informez eu despre ce este vorba: Frommer’s este o companie din 1957 care se ocupa cu sfaturile si ghidurile de calatorie, atat in medul online cat si prin seria de ghiduri tiparite. La ora actuala, cei de acolo pot oferii informatii despre aproximativ 3500 de destinatii peste tot in lume. Suma platita nu a fost facuta publica, dar specialistii spun ca tranzactia s-a realizat pentru aproximativ 151 milioane$.

Publicatia online ubzergizmo.com spune ca Frommer’s va contribui alaturi de Zagat(luata tot de Google anul trecut) la extinderea gigantului si in domeniul ghidurilor turistice, permitand astfel livrarea de continut si oferirea de sfaturi despre cele mai bune hoteluri, obiective turistice si servicii pentru calatorii.

Eu tot stau si incerc sa ma gandesc un domeniu in care Google nu este implicat deloc. Nu prea gasesc…ma ajutati voi?

Tags: , , , , ,


Back to Top ↑
  • Top Noutati