Internet

Published on August 16th, 2012 | by Mihai

Comments

Google Maps introduce trasee si orare pentru transportul in comun

Cei de la Google au redesenat hartile din aplicatia Google Maps pentru Android, introducand traseele si programele de circulatie a diferitelor mijloace de transport in comun pentru 1 milion de statii din peste 500 de orase din intreaga lume.

 

De acum, utilizatorii de telefoane cu Android pot accesa mult mai usor informatiile. De exemplu Google Maps permite selectarea unui singur tip specific de transport ( tramvai, autobuz, metrou sau tren), aceasta functie fiind foarte utila in zonele unde sunt concentrate multe tipuri de linii de transport public. In plus, prin simpla tastare a unei statii, poti accesa diferite detalii ale acesteia: orele de plecare, conexiuni si distanta pana la alte statii din apropiere.

De asemenea au fost updatate “My places” si “Location history”. Cand cauti un anumit oras sau un cod postal vor aparea frontierele din acea regiune, la fel ca pe desktop.

In “My places” au fost adaugate tab-uri noi prin care se pot accesa informatii pentru anumite locuri si harti salvate pentru utilizare offline, iar daca “Location history” este activat, se pot vedea locurile in care ai fost.

Pentru ca a abia au fost lansate, toate aceste functii sunt disponibile deocamdata doar pentru Android. Totodata, cei de la Google nu au inclus si orase din Romania, dar probabil ca la urmatorul update al aplicatiei vor fi harti si pentru noi avand in vedere ca vecinii nostri bulgari si unguri deja beneficiaza de aceasta noua versiune. In viitor Google ar putea lansa hartile si pentru iOS.

Puteti downloada noua versiune gratis din Google play store.

 

 

Tags: , , , , , ,


Back to Top ↑