Internet googles_voice_search_supports_13_new_languages_is_yours_one_of_themgoogleu002639s_voice_search_supports_13_new_languages_is_yours_one_of_671x497

Published on August 18th, 2012 | by Horia

Comments

Google Voice Search disponibil in romana

Google a anuntat ieri, 17 August, ca urmeaza sa ofere suport pentru inca 13 limbi in Voice Search, ajungandu-se astfel la un numar total de 42 de limbi si accente intelese din 46 de tari.

Acest anunt este o veste buna si pentru utilizatorii de la noi din tara, deoarece romana se afla printre noile limbi. Pe langa aceasta se mai gasesc bulgara, catalana, portugheza, finlandeza, galeza, ungara, norvegiana, sarba, slovaca, suedeza, basca si islandeza. Pentru a va putea bucura de acest update, si sa va puneti telefonul la treaba cand ii vorbiti in romana, veti avea nevoie de Android 2.2(versiunea minima acceptata) si o conexiune la internet.

Cum am aflat de acest lucru, l-am pus si eu la incercare si trebuie sa recunosc ca nivelul de intelegere este mai bun decat ma asteptam. Va puteti folosi acum de Voice Search pentru a cauta aproape orice, fara sa mai pierdeti timpul tastand. Aplicatia utilizeaza o tehnologie vocala pentru a transforma cuvintele rostite in text si apoi efectueaza interogarea pe motorul de cautare Google la fel ca atunci cand s-ar introduce manual textul. Un avantaj al aplicatiei este acela ca datele sunt prelucrate prin intermediul tehnologiilor gazduite in Cloud, nu pe telefonul mobil, viteza de lucru fiind mai mare.

M-am amuzat teribil cand am avut ceva de cautat in limba engleza, iar setarile ramsesera pe romana. Nu a mers bine-inteles, iar telefonul meu a incercat din rasputeri sa gaseasca un corespodent pentru ceea ce tocmai spusesem.

Inca nu ni se si raspunde in limba romana, acest lucru fiind disponibil doar in engleza. Pe limba noastre ne sunt doar sugerate primele rezultate din cautarea Google. Totusi, nu cred ca intr-un viitor foarte indepartat, comunicatiile cu smartphone-urile se vor limita doar la ceea ce avem acum.

Tags: , , , ,


Back to Top ↑