HTC One se lanseaza in Martie

HTC a scazut mult pe piata smartphone-urilor si tabletelor in ultimele luni. Dar in 2013 revine sa-si infrunte adversarii cu HTC One ce se va lansa la inceputul lunii Martie.

Noul HTC nu este un simplu device cu display de 4,7 inch Full HD 1080p si Android Jelly Bean la bord. Compania a inclus 3 noi servicii ce se focuseaza pe experienta utilizatorului si nu pe specificatii de top. In carcasa unibody de aluminiu (disponibila in argintiu si negru) stau sansele HTC pentru viitor cu nume bizare: BlinkFeed, Zoe si BoomSound.

BlinkFeed este creat sa inlocuiasca aplicatia FlipBoard de pe ecran, acesta fiind inclus in Sense 5. HTC a inclus 1400 de surse media ce se vor updata dinamic la vizualizarea acestora. Ne punem problema bateriei cand auzim de aplicatii de fundal. Aceasta are 2300 mAh si poate tine o intreaga zi fara probleme.

HTC One aduce camera UltraPixel ce “va redefini cum oamenii traiesc si impartasesc precioasele momente”, spune HTC. Lentilele cu apertura f/2.0 si senzorul (N/A megapixeli) sunt capabile sa cuprinda cu 300% mai multa lumina decat competitorii (Nokia PureView). Comapnia a dezvoltat si un sistem multiaxial pentru satbilizatorul optic pentru a ajuta utilizator sa capteze video HD. Camera frontala nu putea lipsea. Aceasta are un obiectiv cu unghi larg de 2,1 megapixeli si inregistrare video Full HD.

Zoe este in principiu aplicatia Vine pentru iOS ce introduce functii profesionale de editare a fotografiilor la calitate inalta pentru ca mai apoi sa fie distribuite pe retelele sociale. Nimic inovator la Zoe.

Cunoastem experienta anterioara a HTC impreuna cu Beats by Dr. Dre, dar compania inca isi mentina ideea unui sonor de calitate. BoomSound introduce 2 difuzoare stereo frontale cu un amplificator dedicat in carcasa de aluminiu. Suna a mofturi de copii insa compania sustine ca utilizatorii vor avea o experienta mai buna la vizualizarile video, calitatea apelurilor mai buna in special in spatiile zgomotoase. Output suna bine, dar si la Input vine cu 2 microfoane pentru inregistrari HDR.

Dar toate acestea necesita putere de procesare. HTC s-a gandit la toate. Iata specificatiile:

  • Procesor Qualcomm Snapdragon 600 1,7 GHz, quad-core;
  • Memorie 2 GB RAM;
  • Spatiu de stocare de 32 GB/64 GB
  • Android 4.1.2
  • Conectivitate: Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 a/ac/b/g/n, DLNA, NFC3, micro-USB 2.0, stereo jack de 3,5 mm.

Dimensiunile de 137,4 x 68,2 mm, grosime de 9,3 mm si o greutate de 143 g nu il fac cel mai subtire smartphone, dar nici nu-l incadreaza la categoria “caramida”.

HTC One ajunge si la noi in tara in Martie la cei trei mari operatori cunoscuti la un pret aproximativ de €580. Incantati?

Tags: , , , , , , , , ,


Back to Top ↑
  • Top Noutati