Smartphones

Published on July 7th, 2013 | by Nicolae Baboi

Comments

HTC si Samsung: Piata smartphone-urilor in declin

Samsung si HTC tocmai au lansat o veste prin care ne anunta ca piata de smartphone-uri a ajuns la o saturare brusca.

Asa cum PC-urile pareau altadata o piata fara limite si segmentul de smartphone-uri a inceput sa piarda teren in fata cererii tot mai mici de dispozitive.

Desi HTC a primit o multime de review-uri si pareri pozitive pentru HTC One, netinand cont de parerile specialistilor, rezultatele companiei au avut un declin de 83% fata de anul trecut. O parte a problemei HTC este ca se confrunta cu o concurenta puternica, pe piata de smartphone-uri high-end, din partea Samsung care a lansat de curand Galaxy S4.

Strategia de marketing a celor de la Samsung de a lansa multe telefoane cu un nume comun „Galaxy” se pare ca a dat roade, android fiind asociat mai mult cu Samsung si Galaxy decat cu Google. Asta nu ii imuni la presiunea investitorilor dar cu toate acestea, cel mai mare producator de smartphone-uri din lume a inregistrat vineri un record de profit de 8,3 miliarde de dolari.

Analistul Horace Dediu spune ca piata de smartphone-uri va ajunge la 80% pana in octombrie 2014, ceea ce inseamna ca la acel moment va fi saturata, achizitiile scazand drastic. Pentru toate firmele producatoare, branding-ul va deveni cel mai important factor ce va influenta vanzarile si implicit profiturile.

Din pacate pentru producatori, zona de crestere masiva pe piata, nu are legatura cu telefoanele high-end (iPhone 5, Galaxy S4 sau HTC One), ci mai de graba cu cele low-end comercializate la preturi mai mici in pietele emergente.

Tags: , , , ,


Back to Top ↑
  • Top Noutati