Altele iCloud_thumb

Published on August 2nd, 2012 | by Horia

Comments

iCloud a pierdut evidenta mail-urilor stocate

Pana zilele trecute au aparut tot felul de rapoarte si plangeri pe forumuri neoficiale conform carora utilizatorii au pierdut mail-uri din iCloud, dar nimeni nu le-a dat atentie prea mare. Astazi insa, un oficial Apple  a recunoscut problema si a promis ca se va remedia in cel scurt timp posibil.

Utilizatorii care au realizat pierderile de scrisori in format electronic au povestit atat despre cele trimise cat si cele primite inainte de aceasta saptamana. Mai precis, mii si zeci de mii de emailuri sincronizate intre iCloud si varii iDevice-uri au disparut in neant, dar Apple a promis ca vor reveni.

Declaratia oficiala de pe pagina de suport al lui Apple suna cam asa: ,,Un numar mic de utilizatori ar putea sa nu poata accesa e-mail-uri mai vechi. Receptia si trimiterea de mesaje noi nu este afectata. Accesul la mesajele mai vechi afectate de aceasta problema va fi solutionat in cel mai scurt timp cu putinta”.

Pana cand Apple vine cu solutia oficiala, o parte din utilizatori au solutia de a restaura un backup din Time Machine, realizat anterior. Mai grav este insa ca pentru unii utilizatori nici solutia cu Time Machine nu remedieaza complet problema, mesajele restaurate evaporandu-se intr-un timp extrem de scurt.

Pentru cei care nu tin minte, anul trecut si Google s-a confruntat cu o problema asemanatoare la Gmail, iar solutia cea mai buna a fost si este in continuare mentinerea unui backup in mediul offline, chiar si in secolul in care cloud computing-ul este intr-o crestere enorma.

Tags: , , , ,


Back to Top ↑
  • Top Noutati