Internet Mouse

Published on March 17th, 2013 | by Nicolae Baboi

Comments

Inventia ce ne va usura timpul in fata calculatorului

Ceea ce s-a dovedit a fi de domeniul fictivului pana acum, devine realitate cu ajutorul lui Vadim Kibardin, un rus care a creat mouse-ul ce leviteaza.  

Mouse

Ideea a plecat de la studiile ce au dovedit ca pozitia mainii pe „soricelul” clasic este una improprie, provocandu-se leziuni ale nervilor mainii si implicit dureri. Astfel, cu noua inventie se doreste marirea timpului petrecut in fata monitorului fara daune asupra propriului corp.

Gadgetul a fost denumit Bat (liliac) datorita functiei sale de a pluti la 10mm fata de mousepad sub presiunea mainii utilizatorului, pana la maxim 40mm cand este lasat liber. Levitatia se creeaza datorita campului magnetic indus intre inelele magnetice pe care mouse-ul le are la baza si mousepad-ul creat special pentru asta.

Directorul firmei Julia Kibardina a anuntat ca momentan creatia se afla in stadiul de prototip, primele teste efectuate avand un rezultat pozitiv. Pentru inceput va fi produs cu un design futurist, in alb si negru, pe viitor urmarindu-se aducerea lui la dimensiunile unui mouse clasic.

Mouse

Data oficiala a lansarii nu a fost inca dezvaluita.

Tags: , , ,


Back to Top ↑