Internet iPhone 5 Out Of Box

Published on September 20th, 2012 | by Sorin

Comments

iPhone 5 deja s-a despachetat odata cu iOS 6

iPhone 5 nici nu s-a lansat bine ca n-a mai avut rabdare sa astepte si a iesit din cutia sa odata cu lansarea oficiala a ultimei versiuni de iOS: 6.

Se pare ca un distribuitor, grabit sa puna pana pe ultimul iDevice, nu a mai avut rabdarea de a astepta o zi pana lansarea oficiala si a scos din cutie iPhone-ul 5 de culoare neagra. In cutie avem ca accesorii un cablu USB Lightning, adaptor pentru priza la USB si noile EarPods.

Cu siguranta isi putea face loc si un adaptor de la vechea conexiune de 30 de pini la cea noua de 9 pini. Dar Apple vrea sa-si recupereze banii din transport prin vanzarea acestora la $29. Nu de alta, dar noul iPhone, fiind de dimensiuni mai mari, ocupa mai mult spatiu in avion/camion etc. Deci mai putine iPhone-uri livrate la acelasi pret.

Ieri (19.09.2012) ultima versiune de iOS a fost lansata in intreaga lume. iDevice-urile compatibile cu noul soft sunt: iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod Touch (a 4-a si a 5-a generatie), iPad 2 si Noul iPad.

Cateva din noile caracteristici sunt:

Harti marca Apple: Vechea aplicatie Maps ce folosea hartile Google a fost inlocuita de una noua ce utilizeaza noile harti Apple. Aceasta include si ghidare vocala in navigarea pas cu pas. Noutatea este functia Flyover unde utilizatorul poate zbura la propriu deasupra orasului. Dezavantajul este acela ca nu toate tarile dispun de aceleasi functii. Romania va fi probabil una din cele dezavantajate: cel mai apropiat cinema va fi… in Anglia. Google nu se da batut si lucreaza la propria aplicatie Maps.

Fara YouTube: probabil cu scopul de a nu mai depinde de serviciile Google, Apple a eliminat aplicatia nativa YouTube din iOS. Versiunea proprie a aplicatiei a fost deja lansata si poate fi vizualizata aici.

Mult mai sociabil: Integrare Facebook asemenea lui Twitter din penultima versiune si distribuirea, prin iCloud, a albumelor foto.

Passbook: pentru unii un portofel electronic (ce se astepta sa fie utilizat impreuna cu NFC la iPhone 5 din pacate), iar pentru altii o aplicatie inutila ce va ocupa spatiu pe ecran (asemenea Newsstand-ului).

Imbunatatiri ale aplicatiilor native: Safari poate salva acum pagini pentru citirea lor offline, modul fullscreen este activat in landscape si se sincronizeaza cu tab-urile deschide pe alte iDevice-uri cu iCloud. Mail are o categorie noua: VIP unde ajung doar mesajele persoanelor importante pentru tine. La Telefon poti anula un apel cu mesaj prestabilit sau poti adauga la Reminder sa suni persoana ce te cauta mai tarziu. Camera dispune acum de functia panoramica. Poti face peisaje minunate la un unghi de 240 de grade pe o singura axa (Pont: aplicatia 360 Panorama poate fotografia panorame pe 2 axe la 360 de grade.)

Siri a fost imbunatatia. Ea iti mai poate spune acum scorul meciurilor de aseara, ce filme sunt la cinema si iti face rezervari la restaurante.

Am enumerat cateva din caracteristicile noului iOS. Apple spune ca sunt 200 noi. Le-as numara pe toate sa vedem daca spun adevarul.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,


Back to Top ↑
  • Top Noutati