Internet image_thumb_c1ce10f08e93e1bfa7decbcc01387d0b

Published on August 24th, 2012 | by Mihai

Comments

Microsoft si-a schimbat logo-ul dupa 25 de ani

Cea mai mare companie producatoare de software, Microsoft, a facut prima schimbare in privinta logo-ului dupa 25 de ani, cu doar cateva saptamani inainte de lansarea Windows 8.

Referitor la aceasta modificare Jeff Hansen – general manager pentru strategiile de branding Microsoft – a declarat pe blog-ul companiei:

Este un an important pentru Microsoft, mai ales ca urmează sa lansam versiuni noi pentru aproape toate produsele noastre. De la Windows 8 si Windows Phone 8 la serviciile Xbox și până la noua versiune de Office, veti vedea un aspect familiar si o usurinta in utilizare pe PC, telefoane mobile, tablete sau televizor. Acest val de lansari noi nu e doar o reinventare a celor mai populare produse ale noastre, ci reprezinta o noua era pentru Microsoft, motiv pentru care noul logo a evoluat ca sa sublinieze un nou inceput.

Evolutia logo-urilor poate fi observata in poza alaturata

 

Logo-ul anterior a fost creat în 1987 de catre Scott Baker, cu un font Helvetica (italic bold), fiind cunoscut drept logo-ul Pacman.

Noul logo a fost scris cu fontul Segoe, literele f şi t fiind, ca si pana acum, unite, iar culorile au rolul sa exprime portofoliul extins de produse ale companiei – albastru pentru Windows, rosu pentru Office, verde pentru Xbox.

Lansarea noului sistem de operare, Windows 8 va fi facuta in luna octombrie si tableta Surface care va folosi noul Windows va fi disponibila probabil la sfarsitul acestui an.

 

 

 

 

Tags: , , , , , ,


Back to Top ↑