IT&Tehnologie google-amazon-apple

Published on January 3rd, 2012 | by Horia

Comments

Ne pregatim de razboi

Pana acum cativa ani, exista un lider clar in fiecare ramura a tehnologiei: Microsoft domina lumea calculatoarelor , Nokia monopolizase telefonia iar Google statea pe un piedestal cand venea vorba sa cauti ceva pe internet. Incetul cu incetul in fiecare domeniu au aparut schimbari, rasturnari de situatie si odata cu acestea si noi concurenti pentru posturile de lider.

In prezent, Nokia a cazut semnificativ, locul fiind luat de Apple si Samsung in timp ce Microsoft inca incearca sa tina pasul cu Apple si valul de Mac-uri vandute zilnic. Google este singurul care sta inca relativ linistit. A trecut peste amenintari precum Bing! fara sa isi puna probleme serioase si chiar s-a extins pe alte piete: cu succes(Android) sau cu ceva dezmagiri(Google Buzz, Google+, ChromeOS) .

Anul acesta va reprezenta o ciocnire intre 3 giganti, intre care lupta este una neprevazuta si cu multe “arme” neasteptate: Google, Apple, Amazon. Stiu ca de Amazon nu am spus nimic mai sus, pentru ca in Romania nu a fost asa important pana acum, si nu avea termen de comparatie pentru noi.

Apple va avea, dupa parerea mea, viata cea mai grea. Jobs a lasat in locul sau pe Tim Cook, care la prima prezentare a dezamagit, nevenind cu nimic original, copiind elemente din stilul predecesorului sau. Nu spun ca “bucatarul” nu este capabil de aceasta functie, spun doar ca va trebui sa faca mult mai multe pentru a tine pasul cu ce a “mostenit”. Loviturile pe care le pregateste marea companie sunt iTV-ul , iPhone 5-ul si iPad 3-ul. Despre fiecare au aparut zvonuri, despre unul v-am informat si o sa incerc sa va tin la curent cu restul.

Google a inceput devreme planurile pentru anul curent, achizitionand Motorala Mobility si largind orizonturile lui Android Market. Ce vor face in continuare va fi sa sufle in ceafa Apple, dezvoltand telefoanele, atat hardware cat si software, pe placul oricarui utilizator.

In 2011 Amazon a deschis un serviciu de muzica, care se pregateste sa-i puna concurenta serioasa lui Apple iar pe final de an a lansat si prima tableta, Kindle Fire. Anul acesta ne vom astepta cel mai probabil la dezvoltarea unui smartphone, si probabil la o a doua versiune a tabletei mentionate mai sus.

Tags: , , , , , , , , ,


Back to Top ↑