IT&Tehnologie no image

Published on September 3rd, 2010 | by Sorin

Comments

Noua linie iPod.

In prima zi a acestei luni (n.r.: septembrie) Apple si-a aratat noua linie de iPod-uri pentru urmatorul an si bineinteles, a anuntat updateuri la iOs si la iTunes.

Sa incepem cu iPod Touch…a 4-a generatie din seria sa.

Ceea ce va prezentam intr-un articol despre iPod Touch de la taiwanezi… Uitati de el. Steve ne-a pacalit de data asta.

Iata noile caracteristici:

 • Procesor Apple A4 1 GHz;
 • Giroscop cu 3 axe;
 • Diagonala de 3,5 inch Retina display cu multi-touch;
 • Camera frontala VGA pentru Face Time;
 • Camera principala 5 mp cu inregistrare HD 720p;
 • Grosime: 7.22 mm ( 0,28 inch ) fata de a 3-a generatie ce masura 8.38 mm ( 0,33 inch ).

Si acum… pretul:

 1. 8 GB = $229;
 2. 32 GB = $299;
 3. 64 GB = $399.

La caracteristici de smartphone si preturi asemanatoare de ce sa mai achizitionam noul device cand putem sa platim abonamentul la AT&T si sa si vorbim la un “iPod” ?

Sa mergem la iPod Nano. Aici putem vedea schimbari majore. Iata cateva dintre acestea:

 • Ecran TFT cu multi-touch de 1,54 inch;
 • Accelerometru;
 • “Clip” sau clama de prins;
 • Fara camera cu inregistrare video;
 • Fara ClickWheel.

iPod Touch si iPod Nano s-au vorbit ei cumva si au iesit amandoi bine din afacere: Nano i-a “dat” camera lui Touch, iar Touch la randul lui i-a “daruit” lui Nano o bucatica de… touch si putin din iOs 4. Perfect! Toata lumea e impacata.

Gata cu gluma. Sa vedem preturile dar nu inainte de a va spune ca Nano vine in 7 culori: gri, negru, verde, albastru, portocaliu, roz si rosu.

 1. 8 GB = $149;
 2. 16 GB = $179.

Mai bine ramaneam la gluma. Daca n-am avea ochi pentru preturi, ar fi cutiuta muzicala perfecta.

Ultimul, dar nu cel din urma: iPod Shuffle. Dupa esecul avut de a 3-a generatie ( cea doar cu un buton ), iata ca mai marele Mar a revenit la modelul celei de-a 2-a generatie insa mai minimalizata. Pastrand interfata Voice Over si adaugand microfon, butoanele de control si de volum, Steve a readus pe linia de plutire Shuffle-ul.

Nou Shuffle vine in doar 5 culori ( gri, verde, albastru, portocaliu si roz ) si la pretul de $49 cu memorie flash 2 GB.

Singurul uitat din toata gama de iPod-uri a fost Classic-ul. El a ramas la aceleasi dimensiuni, aceeasi capacitate de stocare. Nu i-ar fi stricat un Retina display…

De asemenea, Apple a lansat si un upgrade la Apple TV, o consola conectata la internet pentru a inchiria/cumpara filme/seriale tv. Pe scurt: iTunes Store, YouTube si Netflix la TV.

Printre noile configuratii se enumara procesorul Apple A4, conectorul HDMI si Micro-USB, telecomanda din aluminium si posibilitatea de a reda fisiere video in HD la 720p doar in format Quick Time (.m4v, .mp4, si .mov).

Cam acestea sunt upgrade-urile, insa la o asemenea prima linie de mp4 player-e, e nevoie si de un update. La nimeni altul decat iTunes.

Batranul player a ajuns la versiunea 10 ce are un nou look si o noua interfata: Ping. Cu acesta, Apple face un pas spre socializare.

Ping este “copia” lui Facebook perfectionata in domeniul muzicii. Tot ce trebuie sa ai este iTunes 10 instalat pe Mac/PC si un cont iTunes Store pentru ca mai apoi sa poti urmari noile stiri despre artistii preferati. Dar si altii te pot urmari pe tine! Nu stii niciodata cand mama ta “te pandeste” in timp de downloadezi noul album Parazitii.

iPod Touch – All kinds of fun.

 

 

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Back to Top ↑