Internet YouTube

Published on May 12th, 2013 | by Nicolae Baboi

Comments

Nu totul pe Youtube mai este gratuit

Mai mult de un milion de canale generează deja venituri pe YouTube prin publicitate. Insa de acum, site-ul de video-sharing vrea introducerea pentru utilizatori a unei taxe lunare pentru a vizualiza un anumit continut oferit prin intermediul canalelor de abonare.

Un program-pilot include mai multe zeci de canale platite. Intre acestea se evidentiaza “Sesame Street”, ale carui episoade vor putea fi vizualizate in intregime doar cu plata taxei.

Pretul abonamentelor incep de la 0,99 dolari pe luna si vor ajunge pana la 2,99 dolari, fiecare canal avand o versiune de incercare de pana la 14 zile. Site-ul a anuntat ca acesta este doar inceputul si va lansa mai multe canale cu plata in urmatoarele saptamani.

Taxa a fost introdusa pentru a mari veniturile YouTube, desi compania a anuntat ca o mare parte din suma va fi primita de detinatorii canalului.

YouTube a tinut sa precizeze ca decizia de a introduce plata, ramane exclusiv a producatorilor de continut, care pot completa un formular pentru a construi propriul canal platit.

Tags: , , , ,


Back to Top ↑