Internet RichLee

Published on July 1st, 2013 | by Silvia

Comments

O noua experienta: “casca invizibila”!

Nu este o gluma, e cat se poate de real. Cel care a venit cu aceasta inovatie este Rich Lee (foto).

Prin intermediul Biohacking-ului (implantarea pe cale chirurgicala a unor dispozitive in corpul uman), Lee a incorporat un mic magnet in ceea ce se numeste “tragus” (protuberanta care se afla in fata canalului auditiv). Motivul acestui implant este cresterea capacitatii de a auzi, ajungand la distante pe care un om normal nu le-ar putea atinge. Cu ajutorul unei bobine in jurul gatului, semnalele audio se transmit intr-un camp magnetic, care cauzeaza vibratia magnetului si in cele din urma producerea sunetului.

In plus, pentru a nu a mai avea nevoie vreodata de casti, Lee planuieste sa isi conecteze micul sau sistem wireless la lucruri precum telemetre cu ultrasunete, termometre si contoare Geiger. Practic, el va fi capabil sa “auda” daca ceva e fierbinte fara a-l atinge, bineinteles, asta doar in legatura cu bobina; altfel, auzul ramane normal.

Am de gand sa-l conectez  la un microfon directional de un anumit fel (probabil deghizat ca un buton de camasa sau ceva de genul), așa am putea auzi conversatiile intr-o camera“, a spus Lee.

 

Tags: , ,


Back to Top ↑
  • Top Noutati