Altele

Published on May 13th, 2012 | by Sorin

Comments

Oldies but Goldies: Angry Birds

Schimbam putin tema din aceasta saptamana si ne aruncam o privire la aplicatiile ce au facut istorie de-a lungul lansarii lor.
Un exemplu bun este Angry Birds.

In 2009 staff-ul Rovio s-a hotarat sa se apuce de jocuri. S-au gandit ca niste pasari furioase fara picioare si aripi la vedere sunt amuzante. Cum tot in 2009 gripa porcina a dat iama prin lume, designer-ii jocului au gasit inamicul perfect: porcii. De aici Rovio s-a pus pe treaba.
In Decembrie 2009 jocul a fost lansat in App Store cu ajutorul lui Chillingo si nu a avut nevoie de prea mult timp sa devina cea mai populara aplicatie din magazin.
Succesul jocului pe iDeviceuri a fost garantat, insa pasarile suparate mai erau cerute si de Androizi. Rovio s-a conformat cererii si a dezvoltat jocul si pe Android.
In 2010 s-a inceput dezvoltarea jocului si pentru Facebook, dar abia in Aprilie 2011 a aparut testarea beta. Intr-un interviu din Martie 2011, programatorul Rovio, Peter Vesterbacka, spunea: “Nu poti pur si simplu sa iei experienta si stilul de joc dintr-un mediu si sa-l aplici in altul.” O scuza oficiala buna privind data lansarii jocului: Februarie 2012.


Cu timpul pasarile si porcusorii s-au raspandit si pe platforme precum Symbian, Windows Phone 7, Mac OS X, Windows, Google Chrome, Play Station Portable si Play Station 3, HP webOS, Bada si BlackBerry OS.
Pe langa Angry Birds Original (de unde a plecat totul), Rovio a mai lansat si Angry Birds Seasons ce cuprinde aventuri din toate anotimpurile, Angry Birds Rio cu ocazia filmului Rio si proaspatul (din Martie 2012) Angry Birds Space in colaborare cu N.A.S.A.

 

 

 

 

O versiune speciala a jocului se numeste Angry Birds Magic si este dezvoltata pentru smartphone-urile Nokia cu tehnologie NFC. Aceasta vine preinstalata in Symbian.

Rovio are planuri mari pentru pasari. O implementare importanta ar fi aceea de a sincroniza jocurile intre ele prin Internet. De exemplu daca un jucator termina un nivel pe iPhone (iOS) si vrea sa continue acasa pe Galaxy Tab 10.1 (Android) sa nu fie nevoit sa reia nivelele deja castigate pe iOS. Splendid as putea spune.

Pretul jocului variaza de la o platforma la alta. Se gasesc si versiuni Free dar, bineinteles, cu reclame. In varianta Facebook sau Google Chrome se pot face cumparaturi pentru super puteri din joc.

Enjoy!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Back to Top ↑
  • Top Noutati