IT&Tehnologie Galaxy-S3

Published on May 4th, 2012 | by Horia

Comments

Samsung Galaxy S3

Am fost si eu ieri la unboxing-ul ultimului telefon de la Samsung, seria Galaxy, desfasurat in Londra. Din pacate insa, doar prin intermediul transmisiei live al celor de la technobuffalo.
Prezentarea per ansamblu nu a fost exceptionala, si mie sincer nu mi-a placut. Un astfel de telefon merita mai mult. Nu ma refer la lucruri legate de modul prezentarii(sunet, video, sala) ci la echipa Samsung prezenta pe scena care a dezamagit. Poate sunt eu pretentios din cauza prezentarilor facute de Jobs cu ani in urma la iPhone-uri, dar nu e numai asta. Ok, trecand peste aceste elemente mai putin importante revenim la telefon.
Dupa cum toata lumea anticipa, smarthphone-ul se prezinta cu un procesor quad-core de 1,4 Ghz, lasand in urma alte telefoane de la diversi competitori. Un upgrade a primit si ecranul, fiind marit pana la 4,8 inchi, fata de 4,5 cat se vehiculase. RAM-ul este singurul care a ramas la fel, 1GB fiind considerat suficient momentan pentru Android-ul 4.0 care ruleaza pe el.
Internetul are o viteza mai mare, dar doar in alte parti, tehnologia LTE nefiind disponibila inca la noi in tara. Camera ramane tot la 8MP dar are niste noi caracterisitici destul de importante: burst shot si best photo. Prima se refera la faptul ca timpul de procesare a unei fotografii este redus la 0,01ms, iar a doua la o serie de pana la 8 poze din care ti se ofera posibilitatea de a o alege pe cea mai buna.

Doua lucruri de care cei de la Samsung au specificat aseara in repetete randuri, fiind foarte mandrii, sunt accesibilitatea si retina recognition. Bine, ce-i drept, unele dintre lucruri de la accesibilitate sunt “imprumutate” de la Apple si dezvoltate ceva mai bine, insa nu sunt ei primii care muta astfel. Dar faptul ca telefonul iti intelege intentiile doar prin faptul ca te uiti la el, nu este doar original, ci si foarte tare! Scroll, apleare sau scrisul SMS-urilor sunt de acum asistate de noile functii ale telefonului.

La exterior, design-ul este diferit de ceea ce am vazut la predecesorii sai: S1 si S2, fiind ceva mai inovativ. Au tot insistat cei care au vorbit de telefon pe ideile “Designed for humans” si “Inspired by nature” dar nu au nicio legatura cu felul in care arata device-ul.

Ce-ar mai fi de spus… S3-ul va ajunge in Europa abia la finalul lunii mai si va fi disponibil pe alb si negru. De asemenea, el va fi declarat telefonul Jocurilor Olimpice 2012 din Londra.

Acum, ca si voi, abia astept sa tin unul in mana si sa il butonez dar se pare ca vom mai avea de asteptat ceva pana atunci. O sa mai revin cu detalii pana atunci :-D.

Mai jos aveti intreaga prezentare de aseara, dar ceea ce va intereseaza pe voi incepe de pe la minutul 18. Vizionare placuta!

Tags: , , , , ,


Comments

  1. Andrei says:

    Mie mi se parea dimensiunea lui putin cam exagerata. E muult prea mare pentru un telefon.

  2. Alexandru says:

    mie mi se pare un articol bun. felicitari

Back to Top ↑
  • Top Noutati