Altele wpid-Photo-Apr-26-2012-751-AM

Published on April 28th, 2012 | by Horia

Comments

Steve Jobs si Willy Wonka

Povestile despre ideile co-fondatorului Apple ne surprind si la cateva luni dupa pierderea acestuia si probabil ne vom minuna de ce urmeaza sa mai aflam si in anii urmatori.

Au fost foarte multi care au spus ca inventiile lui Jobs au avut ca sursa de inspiratie filmele futuristice, sau produse ale altor companii care nu au fost “exploatate” si promovate indeajuns pentru a avea un succes mare.  Iata ca de data aceasta, nimeni nu ii mai poate contrazice.

O noua biografie,” Insanely Simple: The Obsession That Drives Apple’s Success”, scoate la inveala poate cea mai traznita idee din capul “vizionarului” Steve Jobs. Cand vanzarile lui Apple erau in crestere , acesta a vrut sa urmeze modelul lui Willy Wonka si sa ofere unui cumparator norocos(nu 5 ca in cartea lui Roald Dahl) un tur complet al sediului Apple. “Biletul de aur” ar fi urmat sa fie plasat in cutia iMac-ului cu numarul “1 milion” vandut de catre compania americana si apoi trimis undeva in lume sa isi caute si el un “Charlie”. Si nu e de gluma, Steve vroia sa il intampine pe acesta imbracat cu costumul si jobenul purtate de Johnny Depp in productia lui “Charlie and the Chocolate Factory” din 2005.

Din pacate insa, ideea nu s-a materializat, in ciuda faptului ca designerii facusera deja un model al biletului. Investitorii si angajatii de la Apple s-au opus acestei idei, dar vestea proasta care a inchis de tot proiectul a venit din partea statului California, care interzice organizarea tombolelor care au ca scop achiztionarea unui produs.

Gandindu-ma la vanzarile lui Apple din ultimii ani, si adaugand nebunia care ar fi fost provocata de lansarea unui astfel de bilet, probabil profitul companiei ar fi depasit orice imaginatie. Norocul lui Gates ca nu s-a materializat ideea, ma indoiesc ca ar mai fi fost cel mai bogat om de pe pamant la finalul tombolei.

Tags: , , , , ,


Back to Top ↑