IT&Tehnologie 4S reuse and recycling

Published on August 29th, 2012 | by Silvia

Comments

Un alt semn al unui nou iPhone? Apple te va plăti dacă îţi reciclezi 4S-ul

Apple este, ca de obicei, legat la gură cu privire la lansarea de noi dispozitive în această toamnă- chiar şi dacă va fi un eveniment programat pe 12 Septembrie, cum mulţi au declarat.

Între timp, iată un semn despre pregătirea companiei pentru lansarea unui nou telefon: Apple oferă utilizatorilor o opţiune de a-şi recicla iPhone 4S-ul primind $345 înapoi sub forma unui card Apple Gift. Apple este printre o serie de alte companii care au oferit deja reduceri pentru 4S, cea mai mare ofertă fiind de $500 pe Amazon.

Adăugarea pe listă a 4S a fost subliniată anterior de The Next Web, deşi nu este clar dacă modelele 4S au fost introduse azi sau cu ceva timp înainte. Acesta ar putea fi motivul pentru care Apple store a fost nefuncţional timp de mai multe ore deunăzi.

Cele mai mari oferte de $345, a lui Apple, şi de $500, a lui Amazon, sunt pentru cel mai bun dintre dispozitive: iPhone 4S alb de 64GB. O versiune pe negru a lui 4S de 16GB va primi $285 de la Apple, conform unei estimări folosite de PowerOn.

Aceste preţuri sunt pentru dispozitive în stare bună – fără a fi udate, fără spărturi, fără urme de zgârieturi. În schimb, cum am zis şi mai sus, utilizatorii primesc un card Apple Gift – folositor, desigur, fie pentru un alt Apple iPhone fie pentru un alt produs Apple.

Când îţi schimbi telefonul, dacă acesta este într-o stare bună, Apple spune că poate fi revândut ca folosit sau recondiţionat; dacă nu este într-o stare bună, va fi distrus prin reciclare.

Problema reciclării este una imensă şi există foarte multă presiune asupra producătorilor de telefoane să se implice mai mult pentru a ajuta la gestionarea ei. Conform unei estimări din partea Naţiunilor Unite, deşeurile electronice globale cresc cu 40 de miliarde în fiecare an, iar telefoanele mobile contribuie cu 1 miliard.

 

Tags: , , , , ,


Back to Top ↑
  • Top Noutati