Altele sistem-solar-cu-doi-sori-si-planete-locuibile

Published on September 1st, 2012 | by Silvia

Comments

Un sistem solar cu doi sori şi planete locuibile?!

Da, cam aşa sună noua descoperire a celor de la NASA. Se pare că sistemul s-ar afla la 4.900 de ani lumină distanţă de Terra. 🙂

Cei doi sori oferă suficientă căldură planetelor, dar nu sunt foarte asemănători. Primul, şi cel mai mare, are aceeaşi dimensiune ca soarele din sistemul nostru, dar cu 84% mai intunecat, iar al doilea este o treime din primul, şi poate să lumineze cu doar 1% din puterea stelei din sistemul nostru solar, anunţă Daily Mail.

Cât despre planete locuibile, avem detalii doar despre două dintre ele, Kepler-47b şi Kepler-47c, denumite după telescopul care poate vedea îndeaproape peste 150.000 de stele. Kepler-47b, este cea mai mică şi cea mai apropiată de sori, iar atmosfera este perfectă pentru a putea menţine viaţa : “nici foarte caldă, nici foarte rece”. 😀 Aceasta face o rotaţie completă în jurul stelelor în doar 50 de zile, pe când Kepler-47c, în 303 zile.

William Borucki, coordonatorul cercetării, a declarat că “această descoperire este foarte mare (…) deoarece oamenii, în cazul în care Pământul nu ar mai putea fi locuit, s-ar putea muta pe alte planete, ca acestea”.

Cercetatorii continuă să exploreze în adâncul spaţiului, în căutarea unor posibile locuri în care să ne putem muta în cazul unei catastrofe. Să sperăm că nu se va întâmpla vreo calamitate, dar, nu-i aşa, e mai bine să prevenim decât să tratăm. 🙂

Tags: , , , ,


Back to Top ↑