IT&Tehnologie

Published on September 7th, 2012 | by Mihai

Comments

[VIDEO] Amazon a lansat noua tableta Kindle Fire HD 8.9

In cadrul unui eveniment care a avut loc ieri seara in California, Amazon a lansat cea mai noua tableta celebra gama Kindle, si anume Kindle Fire HD.

Noua versiune a tabletei este disponibila in doua versiuni: de 7″ si de 8,9″. Cu toate ca au acelasi nume ele se deosebesc foarte mult din punct de vedere al calitatilor. Kindle Fire HD de 7 inchi are un procesor Texas Instrument OMAP 4460 de 1.2 GHz care include un nucleu dual-core ARM Cortex-A9 si o placa video PowerVR SGX540, in timp ce fratele mai mare, Kindle Fire HD de 8.9 inchi are integrat un procesor dual-core OMAP 4470 de 1.5GHz care ste mai rapid si o placa video mult mai buna, PowerVR SGX544.

Noul gadget are un design robust, un display incredibil, specificatii tehnice de invidiat si un pret relativ decent. Pretul de pornire pentru versiunea de 16GB este de 299$, ajungand la 599$ pentru 64GB si optiunea wireless 4G LTE integrata. Noua versiune de tablete aduce si o veste buna: vor fi disponibile si in Europa, nu numai in SUA, cum s-a intamplat cu prima tableta Amazon.

Referitor la ecran cele 2 versiuni ofera un panou IPS, modelul inferior de 7″ are o rezolutie de 1280×800 pixeli in comparatie cu cel de 8.9″ care ofera 1920×1200 pixeli, intrecand modele precum Acer Iconia Tab A7000 sau Asus Transformer Infinity. Noul Kindle HD are in plus fata de precedentul o camera frontala, o memorie RAM de 1GB, port HDMI, optiunea 4G LTE ( disponibila la pretul de 50 de dolari) si un adaptor wireless 802.11 a/b/g/n.

Tableta ruleaza o versiune noua de Android 4.0 care aduce o noutate interesanta si anume profiluri pentru utilizatori. Aceasta functie nu este disponibila nici macar pe Android 4.1 si permite existenta unor conturi cu parola pentru mai multi utilizatori ai tabletei, precum si setarea de restrictii de acces. De asemenea, Amazon a adaugat optiunea X-Ray, care ofera integrare IMDB in cadrul player-ului video, procesare Dolby Digital Plus si o versiune noua a browserului Silk.

Tot ieri, in cadrul aceluiasi eveniment, cea mai de succes tableta Android, Kindle Fire a primit un update. Kindle Fire 2 are memoria RAM de un 1GB ( 512mb anterior) si procesorul marit de la 1GHz la 1.2GHz.

Tags: , , , , , , , , ,


Back to Top ↑