Altele

Published on September 6th, 2012 | by Mihai

Comments

Virusii invadeaza si telefoanele mobile. Android este principala tinta

Celebra firma producatoare de programe pentru protejarea gadgeturilor, McAfee, afirma ca incet-incet pierdem lupta contra asa-zisilor “criminali cibernetici”.

Vincent Weafer, seful McAfee Labs a declarat : “Atacurile traditionale de pe PC-uri pe care le stim cu totii isi fac drum si spre alte dispozitive”.

Potrivit unui raport semestrial, cei de la McAfee spun ca atacurile malware pe telefoanele mobile au crescut semnificativ fata de ultimii patru ani, principala tinta fiind aparatele care folosesc sistemul de operare Android. Au fost gasite apraope 13.000 de tipuri distincte de tinte ale virusilor, ceea ce reprezinata o crestere uriasa fata de anul trecut cand numarul era de doar 2000. McAfee avertizeaza ca aproape toti virusii sunt indreptati spre Android si ca deocamdata nu sunt semne de incetinire privind infectarea device-urilor.

Per total, in al doilea trimestru al anului au fost descoperite peste 8 milioane de noi virusi, cu 23% mai mult decat prima parte a acestui an, ducand cifra totala a acestora la 90 de milioane.

Principalele victime ale hackerilor raman tot utilizatorii de Windows pentru PC, insa cresterea alarmanta a atacurilor malware ar trebui sa traga un semnal de alarma si pentru utilizatorii de smartphone-uri.

Tags: , , , , , , , ,


Back to Top ↑
  • Top Noutati