Smartphones whatsapp-voice-messaging

Published on August 8th, 2013 | by Horia

Comments

WhatsApp a primit un super update!

In ultimii doi ani am vazut ca lumea a inceput sa foloseasca WhatsApp-ul mai mult decat orice alt serviciu de chat bazat pe trasmisie de date. Pana acum, update-urile lor erau bazate in mod special pe optimizari sau reparari de buguri. Iata insa ca noua versiune de WhatsApp este cu totul altfel.

                                                                                         Whatsapp-voice-messenger_thumb

Jan Koum, co-fondatorul si CEO-ul WhatsApp a sustinut o mini-conferinta de presa de curand in cadrul careia a prezentat statisticile referitoare la evolutia platformei de mesagerie instant. Spre final, a atras atentia si asupra unei noi functii a aplicatiei, introdusa in ultimul update, aceea de a transmite mesaje vocale.

De acum inainte, veti putea inregistra mesaje pe WhatsApp in format voce de o durata nelimitata printr-o simpla apasare pe simbolul microfonului din fereastra de dialog. Pentu a termina si transmite mesajul, nu trebuie decat sa luati mana de pe sigla microfonului. Mesajul se va trimite instanteu, iar partenerul il va putea asculta oricand vrea, de oricate ori vrea.  Un amanunt interesant care m-a surprins placut este ca mesajele primite sunt redate in mod “speaker” automat, telefonul trecand pe difuzor doar in momentul in care telefonul este tinut la ureche.

Pentru a va da seama si daca interlocutorul a primit si auzit mesajul, mesajele audio care au fost ascultate sunt insotite de un microfon colorat in albastru. Acum, gurile rele pot spune ca aceasta functie, de a transmite mesaje audio era prezenta si inainte, dar cu siguranta nu era asa usor de folosit si interactiva ca acesta, care seamana foarte mult cu un push-to-talk.

Si ca tot vobeam de evolutia platformei de WhatsApp, numarul utilizatorilor la nivel global a ajuns la 300 de milioane. Cei mai multi utilizatori, aproximativ de 20 de milioane la numar se gasesc in tarile: India, Spania, Mexic si Germania. Zilnic sunt transmise aproximativ 11 miliarde de mesaje scrise si 325 milioane de fotografii. Cu asa statistici impresionante, sunt curios cu ce vor veni dezvoltatorii in continuare, sau cu ce va ataca competitia o aplicatie care ocupa primul loc in AppStore, Google Play, Windows Phone Store, Ovi Store si BlackBerry World.

 

 

Tags: , , , , , , , ,


Back to Top ↑
  • Top Noutati