Altele

Published on September 12th, 2012 | by Mihai

Comments

Windows Phone 8 nu este gata. Producatorii trebuie sa astepte

Marile companii de telefonie mobila mai au de asteptat pana cand vor pune in vanzare noile device-uri cu Windows Phone 8. Microsoft da semne ca nu a dat o forma finala a sistemului de operare.

 
Cei de la Microsoft planuiau initial sa lanseze versiunea Windows pentru mobil inaintea celei pentru PC, insa acest lucru se pare ca nu se va intampla. Windows 8 va fi lansat pe 26 octombrie si se spera ca Windows Phone 8 sa fie lansat 3 zile mai tarziu, pe 29 octombrie ceea ce inseamna ca primele telefoane care vor rula noul sistem de operare vor aparea pe piata in luna noiembrie, putin mai tarziu decat se prevedea, informeaza The Verge.

Samsung cu ATIV S, Nokia cu cele doua Lumia 820 si 920 si HTC cu Zenith, Accord si Rio vor sa dea o replica iPhone-ului 5.  Cu toate ca toate aceste device-uri au fost prezentate in cadrul diferitelor evenimente, Microsoft nu a permis producatorilor sa prezinte si software-ul.  De exemplu, la evenimentul de prezentare Nokia, acestia au acoperit display-urile telefoanelor cu sticla pentru a preveni folosirea acestora pentru ca Microsoft se teme sa nu fie descoperite caracteristici inca nefacute publice si pentru ca unele parti ale software-ului sunt inca instabile. De fapt, acestea sunt si principalele temeri ale celor de la Microsoft care nu vor sa lanseze software-ul pana cand nu elimina toate bug-urile.

Se asteapta ca versiunea finala sa fie gata saptamana aceasta pentru a fi testata pe telefoane, iar lansarea sa aiba loc, asa cum am mai zis pe 29 octombrie, urmand ca, daca totul merge conform planului, primul gadget Nokia cu Windows Phone 8 sa debuteze pe 2 noiembrie. Pentru ca totul sa fie perfect, Microfost s-a asigurat ca perioada de testare sa fie mai scurta si sa fie facuta in timp util. Acest lucru poate aduce un usor dezavantaj pentru utilizatori. Este posibil ca software-ul sa vina in varianta “light”, fara functii personalizate.

Luna noiembrie va fi luna Windows Phone 8. Ramane de vazut daca noul sistem de operare va concura cot la cot cu Android si de ce nu, daca va depasi succesul inregistrat de acesta.


Back to Top ↑