Evenimente

Published on July 2nd, 2013 | by Sorin

Comments

Windows Store a ajuns la 100.000 de aplicatii

Microsoft anunta astazi ca propriul magazin online a atins 100.000 de aplicatii.

Gigantul software ar fi vrut sa atinga acest prag la Build, conferinta dezvoltatorilor de Windows ce s-a desfasurat intre 26 si 28 iunie, insa nu a fost sa fie. Anuntul vine la aproximativ 8 luni de la lansarea Windows 8, in octombrie. Steve Ballmer a anticipat ca acest prag va fi indeplinit la conferinta Build.

Pragul de 100.000 este unul rapid in comparatie cu Windows Phone Store careia i-a luat 18 luni sa-l indeplineasca. In comparatie, App Store a celor de la Apple a atins numarul magic de 100.000 de aplicatii specifice pentru iPad in aproximativ 14 luni, iar Android dupa 18 luni. Numerele nu sunt totul si e greu de comparat toate magazinele, insa Microsoft se pare ca atrage dezvoltatori ceea ce il determina pe Steve Ballmer sa insiste mai mult pe tabletele Windows.

Chiar si cu vanzarile lui Surface RT compania trebuie sa convinga utilizatorii ca un Windows RT si propriile aplicatii in stil Metro sunt o alternativa vialbile pentru milioanele aplicatii pentru desktop-uri valabile pentru Windows. Cu toate acestea, Microsoft isi continua planurile cu Windows RT 8.1 si testeaza un nou Surface cu chipset de la Qualcomm.

Daca aplicatiile din Windows Store continua sa creasca, ideea de a avea un device cu Windows RT este mai atragatoare.

Tags: , , , , , ,


Back to Top ↑
  • Top Noutati