IT&Tehnologie YouTube Apps

Published on September 12th, 2012 | by Sorin

Comments

YouTube – aplicatia pentru iOS.

Se stie ca de la inceputul iPhone-ului Apple s-a bazat pe YouTube in a oferi divertisment pe device-urile sale. Insa in tocmai vara ce a trecut, compania americana a decis sa se descotoroseasca de Google de tot din urmatoarea versiune iOS.
Pe langa aplicatia Maps si cea de YouTube va fi exclusa din lista aplicatiilor native.

Asadar, cei de la Google nu s-au bazat doar pe site-ul mobil al portalului video ci au lansat, cu o zi inainte de prezentarea finala a noului iOS 6, propria aplicatie pentru iPhone ( in viitor va aparea si pentru iPad ).

Aplicatia este cu mult imbunatatia fata de cea nativa. Un design cu totul nou, mai prietenos, foarte stabila la prima vedere si super rapida.

La deschidere esti intampinat cu Home Feed unde vezi noutatile canalelor urmarite. Butonul de cautare se afla mereu partea dreapta-sus a aplicatiei (exceptie fiind in fullscreen). Ascuns dupa Home Feed se afla meniul aplicatiei unde se gaseste profilul propriu de YouTube dar si Setari si canalele la care esti abonat. Mai jos se afla toate canalele impartite pe categorii.

Setarile se rezuma doar la filtrarea videourilor in Home Feed si in Cautare. Restul tine de birocratie si feedback. Functia de cautare este sora geamana a versiunii de desktop: cu predictie si autocompletare poti gasi repede videoclipul dorit, iar daca nu ai rabdare, poti folosi cautarea vocala, dar care insa nu intelege intotdeauna ce dorim.

 

 

 

 

 

 

 

Redarea video este asemanatoare cu cea din aplicatia pentru Android. Cu videoul ruland in jumatatea de sus a ecranului, in cea de jos poti vedea detalii despre ce urmaresti, sugestii de videoclipuri si comentarii. De asemenea poti evalua videoul atat in modul normal cat si in fullscreen. Se pare ca si YouTube s-a descotorosit de playerul video din iOS, acesta venind cu o interfata grafica mai prietenoasa, eliminand volumul din ecran (pentru volum se folosesc tastele de volum).

Socializarea nu putea lipsi din aplicatia YouTube. Pe langa optiunile de adaugare a videoclipului in propriile playlisturi, il putem impartasi cu prietenii pe Google+, Twitter, Facebook, Email, SMS si, ceva ce lipsea din aplicatia nativa, copierea link-ului catre videoclip in clipboard pentru folosirea acestuia in alte aplicatii.

Intr-un final si la prima vedere, noua aplicatie este cu mult superioara aplicatiei native din vechile (de la 12 septembrie) versiuni din iOS. Sa speram ca Apple ne va lasa posibilitatea de a uploada filmele proprii direct pe canalul de YouTube in continuare. Cu siguranta ca este loc si de mai bine in posibilele versiuni urmatoare.

Aplicatia poate fi descarcata gratuit din AppStore.

Asteptam aplicatia Google Maps pentru iOS. Sa fi facut Apple o mare greseala ca a renuntat la serviciile Google?

Tags: , , , , , , , , , , , , ,


Back to Top ↑